SPORT MASHG‘ULOT JARAYONINI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY YO‘LLARI VA TAMOYILLARI - Ibraximov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur ilmiy maqolada sportchilarni tayyorlashning umumiy nazariyasining yaxlit bilimlar tizimi sifatida shakllanishining omillari tahlil qilingan, uning rivojlanishiga turli ilmiy sohalar vakillarining qo‘shgan hissasi, ilg‘or sport amaliyoti yutuqlari ko‘rsatib berilgan. Nazariyani rivojlantirishga metodologik yondashuv sifatida asoslantirilgan, uning vazifalari va nazariy- tushunchalar tizimi belgilangan. Zamonaviy bilimlar tizimi, uning shakllanishida ilmiy qarashlarning metodologik asoslari yoritilgan, nazariyalarni yanada rivojlantirishning istiqbolli yo‘nalishlari va ularning sport amaliyoti uchun ahamiyati batafsil tavsiflab berilgan.