SHAXMAT O‘YINI ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Boboqulov, Chori (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Shaxmat — bu aniqlik, uzoqni ko‘ra bilish va strategiya hukmronlik qiladigan o‘yin. Ammo mukammallikka erishish uchun o‘yinchilar aniq, tuzilgan fikrlashni rivojlantirishlari kerak. Bu еrda shaxmat ixlosmandlariga fikrlash jarayonini rivojlantirish va doskada ongli, hisoblangan harakatlarni amalga oshirishga yordam beradigan qo‘llanma.