XX-АСР БОШЛАРИДА ТУРКИСТОН ЎЛКАСИДА ТАЪЛИМ ТИЗИМИ (СЕНАТОР К.К. ПАЛЕН ТАФТИШ МАТЕРИАЛЛАРИ АСОСИДА) - Нуритдинова, Нодира (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Мақолада XX -аср бошларида Туркистон ўлкасидаги таълим тизими сенатор К.К. Пален тафтиш материаллари асосида ёритилиб, ўлкадаги таълим муассасаларининг бошқарув жараёнлари, рус-тузем мактаблари, мадраса ва диний мактаблар фаолияти тўғрисида фикр юритилади.