RETSIPROKLI SEMANTIK DERIVATSIYA - Sharipov, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada derivatsiyaning retsiprokli xususiyati haqida so‘z boradi. Ushbu holat semantika bilan bog‘liq bo‘lib, derivatologiyaning semantik derivatsiya sohasida tadqiq etiladi. Ma’lumki, derivatsiyada operator muhim vazifani bajaradi. Mazkur vaziyatda retsiproklikni shakllantiruvchi grammatik vositalar operator maqomida faoliyat yuritadi, retsiproklikning ma’no turlari esa kommunikativ vaziyatda ravshanlashadi.