O‘ZBEK VA INGLIZ TILIDA “TV” SEMANTIK MAYDONI LEKSIK BIRIKLARINING SO‘Z YASALISH XUSUSIYATLARI (ABBREVIATURALAR MISOLIDA) - Samatov, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Abbreviaturalar so‘z yoki iboralarni qisqartirish, ularning talaffuzini soddalashtirish yoki umumlashtirish maqsadida tilda keng qo‘llaniladi. Ular til kommunikatsiyasini tezlashtirish va samaradorligini oshirishga yordam beradi. Maqolada o‘zbek va ingliz tilida “TV” semantik maydoni leksik biriklarining so‘z yasalish xususiyatlari (abbreviaturalar misolida) leksik-semantik, struktur jihatdan tahlil qilingan, shuningdek, tilshunoslikda abbreviaturalarning o‘rganilish masalalariga ham e’tibor qaratilgan.