MARKAZIY OSIYO SIVILIZATSIYALARI VA OROLBOʻYI HUDUDIDAGI MADANIYATLAR OʻRTASIDAGI OʻZARO TAʼSIR VA HAMKORLIK - Matyakubov, Xamdam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Markaziy Osiyodagi ilk davlatchilik va shaharsozlik madaniyati shakllanish jarayonlari, janubiy hududlar – Baqtriya va Margʻiyona sivilizatsiyalari hamda ularning shimoliy dasht hududlari bilan oʻzaro madaniy-iqtisodiy aloqalari tahlil qilingan. Xususan, Shimoliy Tagisken maqbaralarining meʼmoriy xususiyatlari, dasht chorvadorlari va janubiy dehqonchilik madaniyatlari oʻrtasidagi hamkorlik misollari oʻrganilgan.