ISLOM GNOSEOLOGIYASIDA RATSIONALIZM MUAMMOSI - Ulugʻmurodov, Elyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola islom gnoseologiyasida aql va ilmga berilgan tavsiflar va ularning mohiyati, borliqni aql yordamida anglashning ahamiyati, islom teologiyasida aql zaruriy ilmlar yigʻindisi sifatida ilmiy-falsafiy tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada islom falsafasining manbai boʻlgan Qurʼoni karim va hadislardagi ratsional bilishga oid masalalar koʻrib chiqilgan.