ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОННИНГ ЭКОЛОГИК СИЁСАТИНИНГ УСТУВОР ЙУНАЛИШЛАРИ - Mukhitdinova, Firyuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola Yangi Oʻzbekistonning ekologik siyosatidagi asosiy ustuvorliklarni tahlil qilishga bagʻishlangan boʻlib, ular barqaror rivojlanishni taʼminlash va atrof-muhitni muhofaza qilishga qaratilgan. Maqolada davlatning strategik tashabbuslari, jumladan, “yashil iqtisodiyot”ni rivojlantirish, ekologiya va iqlim siyosati boʻyicha qonunchilikni takomillashtirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va xalqaro ekologik standartlarni amalga oshirish kabi masalalar koʻrib chiqilgan. Institutsional oʻzgarishlar, maxsus ekologik himoya tuzilmalarini tashkil etish va ekologik jihatlarni davlat boshqaruvi jarayoniga integratsiya qilishga alohida eʼtibor qaratilgan.