ARTPEDAGOGIK YONDASHUV ASOSIDA BO`LAJAK MUSIQA TA’LIMI O`QITUVCHILARINING IJODKORLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK TA’MINOTI - Nasritdinova , Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada artpedagogik yondashuv asosida bo`lajak musiqa ta’limi o`qituvchilarining ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirishning didaktik va xususiy tamoillari borasida mulohaza yuritiladi. Artedagogika vositasida musiqa ta’limi faoliyatini san'at sohasida yuqori darajadagi bilimga ega bo'lgan talabalarning o'ziga xos xususiyatini - ularning o'qituvchisining ijodiy san'at bo'yicha tizimlashtirilgan talablari natijalarini ko'rishga kelajak tayyorligini shakllantirishning uslubiy yondashuvlarini tavsiflashdir.