AXBOROT JAMIYATI VA MEDIA MADANIYATNING NAZARIY-FALSAFIY TUSHUNCHASI - Kdirbaev, Baxadir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yangi zamonaviy munosabatlarda demokratik tamoyillar asosidagi jamiyat va davlat qurish bilan bogʻliq jarayonlarda media madaniyatni shakllantirishning ahamiyati, ularda kuzatiladigan oʻzgarishlar, ularning zamonaviy jamiyatlardagi, siyosiy tizim rivojidagi ahamiyatining konseptual asoslari ochib berilgan. Shuningdek, mazkur tushunchalarning ijtimoiy fanlar tizimida shakllanishining asosiy bosqichlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilib, olimlarning sohagа oid tadqiqotlari oʻzaro uygʻunlashtirilgan holda tadqiq etilgan.