QOʻQON XONLIGI QOʻSHININING QUROL-ASLAHALARIGA OID - Tursunov, Bekzot (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Qoʻqon xonligi qoʻshinining qurol-aslahalar bilan taʼminlanganlik darajasi, harbiy anjomlarning tayyorlanishi, harbiy ustaxonalarning holati hamda ularning taʼminoti tahlil etilgan. Shuningdek, qurol-yarogʻ turlari, ularning zamon talabiga mosligi hamda takomillashuvi, bu borada erishilgan yutuq va kamchiliklar oʻrganilgan.