TURK XOQONLIGINING BOSHQARUVIDA IMPERIYACHILIK XUSUSIYATLARINING OʻZIGA XOS JIHATLARI - Ergashev, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Ilk oʻrta asrlarda Osiyoning sharqiy va shimoliy dashtlarida imperiya sifatida shakllangan Turk xoqonligining tashkil topishi, uning qoʻshni davlatlar bilan siyosiy, savdo-iqtisodiy aloqalari yoritilgan. Shuningdek, birinchi Turk xoqonligidagi harbiy-maʼmuriy tuzum, Sharqiy Turk va Ikkinchi Turk xoqonliklarida mavjud boʻlgan boshqaruv tizimi va faoliyati, xoqonning maʼmuriy faoliyati uchun “toʻlov”ning oʻziga xos shakli boʻlgan ramziy “soliq” va soliq munosabatlari haqida, harbiy mansablar va qoʻshin tuzilishi, xalqaro savdo ayirboshlash masalalari Xitoy manbalari va bir qancha tarixiy adabiyotlar yordamida muhokama qilingan.