AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA XODIMLARGA HAQ TOʻLANADIGAN HAR YILGI MEHNAT TAʼTILINI RASMIYLASHTIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Abdimurodov, Baxrom; Abdimurodov, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida xodimlarga toʻlanadigan har yillik mehnat taʼtilini rasmiylashtirish jarayoni tahlil qilinadi. Mehnat taʼtili xodimlarning huquqlarini himoya qilish va ularning samarali faoliyat yuritishini taʼminlashda muhim ahamiyatga ega. Biroq, amaliyotda ushbu jarayonda turli muammolar, jumladan, taʼtil grafigini rejalashtirish, taʼtil davri uchun toʻlovlar va hujjatlashtirish bilan bogʻliq muammolar kuzatilmoqda. Maqolada mazkur jarayonni takomillashtirish boʻyicha xalqaro tajriba va milliy qonunchilik asosida taklif va tavsiyalar beriladi.