HAJVIYLIKNING PSIXOLOGIK IJTIMOIY-MADANIY VA ESTETIK XUSUSIYATI - Eshonqulov, Laziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada hajviylikning psixologik, ijtimoiy-madaniy va estetik xususiyati masalasi yoritilgan. Hajviy asarlar odamlarni kuldirib turib yigʼlatishi ham mumkin, demak bu jarayon inson ijtimoiy-madaniy estetik his-tuygʻulari bilan chambarchas bogʻliq boʻlgan estetik hodisadir.