SHAXS ESTETIK ONGI VA MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA TEATR SANʼATINING O‘RNI - Ortiqov, Shahriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada shaxs estetik madaniyati shakllantirishi va ijtimoiy ijtimoiy barqarorlikni taʼminlash masalalari ilmiy tahlil qilingan. Shuningdek, teatr inson estetik madaniyatini yuksaltirishdagi oʻrni vazifalari va ahamiyati yaxlit tizim sifatida samarali yoritiladi. Insonlar hayotini mazmunini koʻrsatib berishda teatr sanʼatining uzviyligi toʻgʻrisida qarashlari, taʼriflari bayon etilgan.