INGLIZ VA O‘ZBEK LATIFALARDAGI IMPLIKATURALARNING STILISTIK VA LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Ruzmatova , Gulnara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Latifalar odatda, hazil yoki satirik xususiyatlari bilan ajralib turadi. Ular ingliz va oʻzbek madaniyatlarining ogʻzaki anʼanalarida muhim rol oʻynaydi. Ushbu qisqa hikoyalar nafaqat koʻngil ochadi, balki oʻz jamiyatlarining madaniy qadriyatlari, ijtimoiy meʼyorlari va til uslublarini aks ettiradi. Latifalarni tushunishning asosiy jihatlaridan biri, aniq soʻzlardan tashqari, muloqotda nazarda tutilgan yoki anglatilgan maʼnolarni ifodalovchi «implicature» tushunchasidir. Ushbu maqola ingliz va oʻzbek latifalarida uchraydigan implikaturaning stilistik va lingvokultural xususiyatlarini oʻrganadi, ularning oʻziga xos jihatlari va madaniy ahamiyatini taʼkidlaydi.