YALANGTO`SH BAHODIR VA ASHTARXONIY HUKMDORLAR - Mamatov , Bektosh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
XVI-XVII asrlar o‘zbek davlatchiligi tarixida muhim rivojlangan bosqichlardan biri bo`lib hisoblanadi. Buxoro xonligida hukmronlik qilayotgan ashtarxoniylar sulolasining o`z davrining muhim siyosiy arboblaridan bo`lgan Bahodir Yalangto`sh bilan munosabatlarini o`rganish, mazkur davr tarixining biz uchun muhim bo`lgan qirralarini sharhlashga va oydinlashtirishga, tarixiy shaxslarni personografik jihatdan har tomonlama o`rganishga yordam beradi. Ushbu maqolada Yalangto`sh Bahodirning ashtarxoniy hukmdorlar davridagi faoliyati, ichki va tashqi siyosatda muhim o`rinni egallaganligi muhokama qilinadi va tavsif beriladi.