OʻQITUVCHILARNI PEDAGOGIK KOMPETENTLIGINI TAHLIL QILISH USULLARI - Mengliyev, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻqituvchilarning pedagogik malakasini tahlil qilishda qoʻllaniladigan turli usullar oʻrganilib, ularning taʼlim natijalarini oshirishdagi ahamiyati taʼkidlangan. Pedagogik kompetensiya oʻqituvchining taʼlimni samarali olib borish, oʻquvchilarni jalb qilish va oʻquvchilarning turli taʼlimga boʻlgan ehtiyojlarini qondirish uchun oʻqitish strategiyalarini moslashtirish qobiliyatini oʻz ichiga oladi. Har bir usulning kuchli tomonlari va cheklovlarini oʻrganib chiqilib, maqola oʻqituvchilar faoliyatini va talabalar muvaffaqiyatini yaxshilashga intilayotgan taʼlim muassasalari uchun tushunchalar berishga qaratilgan.