SANOAT KORXONALARIDA IQTISODIY INKLYUZIYA FAOLIYATINING IJTIMOIY-IQTISODIY SAMARADORLIGINI ANIQLASH USULLARI - Isayev, Kobiljon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Koʻzi ojizlar ishtirokidagi sanoat korxonalari faoliyatini tahlil qilish, bir tomondan, iqtisodiy samaradorlikni oshirish, ikkinchi tomondan, ushbu insonlar guruhining jamiyatdagi oʻrni va roli haqida yangi qarashlarni yuzaga keltiradi. Bunda, jamiyatda inson qadri va uning manfaatlari ustuvorligini taʼminlashga qaratilgan siyosatlarni amalga oshirishda, ijtimoiy nuqtai nazardan keng yondashuvlar ishlab chiqish zarur. Shu nuqtai nazardan, ushbu maqola koʻzi ojizlar ishtirokidagi sanoat korxonalari faoliyatining ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligini aniqlash, ularning rivojlanishini qoʻllab-quvvatlash va iqtisodiy samaradorlikka erishish yoʻllarini izlashga qaratilgan ilmiy yondashuvlarni taqdim etadi.