HUDUDNING INVESTISION JOZIBADORLIGI OMILLARINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH - Raxmonov , Mirvoxid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Navoiy viloyatining investitsion jozibadorlik omillari va investitsion faolligi oʻrtasidagi bogʻliqlik koʻrib chiqilgan va aniqlangan, investitsion jozibadorlik omillarining viloyat investitsiya faolligiga taʼsir darajasini aniqlash maqsadida korrelyatsion va regression tahlillari oʻtkazilgan, investitsiya faoliyatining bir omilli modellari qurilgan, ularning sifatlari regression tahlil yordamida baholangan.