PORA OLISH JINOYATLARINI KVALIFIKATSIYA QILISH MASALALARI - Alisherova, Nozima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada pora olish jinoyatlarini kvalifikatsiya qilishning ayrim jinoyat-huquqiy jihatlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilingan, xususan poraxoʻrlik uchun jinoiy javobgarlikni belgilashda pora predmeti, mansabdor shaxs tushunchasi, bir guruh shaxslar ishtirokiga oid ayrim muammoli jihatlarni kvalifikatsiya qilish masalalari koʻrib chiqilgan, shuningdek bu boradagi ilmiy xulosalar va qarashlar tahlil qilingan.