INTELLEKTUAL QOBILIYATLARNI INOBATGA OLGAN HOLDA TALABALARNING ILMIY TADQIQOTCHILIK FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdiyev, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotchilik faoliyatining talabalarga boʻlgan ahamiyati, ayniqsa ularning intellektual qobiliyatlari, bilim olish jarayonidagi roli va taʼsiri haqida umumiy tushuncha berilgan. Shuningdek, ilmiy tadqiqotchilik faoliyatining umumiy maqsadi, talabalarning ilmiy izlanishlarga qiziqishlari va uning kelajakka taʼsiri haqida ham ilmiy asoslangan fikrlar izohlangan. Mazkur maqolada ilmiy tadqiqotchilik faoliyatining talaba uchun motivatsiya yaratishi, ularning kognitiv rivojlanishi, mantiqiy fikrlash va analitik qobiliyatlarni oshirishdagi roli haqida batafsil maʼlumot keltirilgan hamda xorij tajribasi tahlil etilib, kerakli taklif va tavsiyalar berilgan.