TARIX FANI MUTAXASSISLIGI MAGISTRATURA TALABALARINING TADQIQOT KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH: TARIX VA ZAMONAVIYLIK - Kurbanov, Olim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tarix fani mutaxassisligi boʻyicha magistratura bosqichida taʼlim olayotgan talabalar uchun ilmiy tadqiqotchilik koʻnikmalarini shakllantirish va rivojlantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Tarix fani mutaxassisligi boʻyicha magistratura talabalari uchun ilmiy tadqiqotchilik koʻnikmalarini rivojlantirish va tadqiqotchilik metodlarini oʻzlashtirish, tarixiy manbalarni tahlil qilish, tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish usullari yoritiladi.