IKKINCHI JAHON URUSHI YILLARIDA MAKTAB, TIBBIYOT VA SOGʻLIQNI SAQLASH XODIMLARINING GʻALABAGA QOʻSHGAN HISSASI - Vaxobov, Doston (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ikkinchi jahon urushi davrida Fargʻona viloyatida taʼlim va sogʻliqni saqlash sohalarida amalga oshirilgan ishlar tahlil qilinadi. Urush yillarida maktab oʻqituvchilari va oʻquvchilari Qizil Armiyaga yordam koʻrsatish, front uchun zarur materiallar yigʻishda faol ishtirok etganligi taʼkidlanadi. Shuningdek, tibbiyot xodimlarining evakuatsiya qilingan bolalarga tibbiy xizmat koʻrsatish va epidemik kasalliklarga qarshi kurashdagi faoliyati yoritiladi.