XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA NAMANGAN SHAHRINING IJTIMOIY-IQTISODIY HAYOTI - Abdullayev , Ilhomjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur tadqiqot XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Namangan shahrining ijtimoiy-iqtisodiy hayotini oʻrganishga bagʻishlangan. Ushbu davrda shahar sanoat, savdo va qishloq xoʻjaligi sohalarida muayyan taraqqiyotga erishgan boʻlib, amaliy hunarmandchilik va bozor munosabatlari kengaygan. Tadqiqotda shahar aholisining ijtimoiy tarkibi, hunarmandchilik va savdo faoliyati, mulkchilik shakllari hamda transport tarmoqlari tahlil qilingan. Shuningdek, jadidchilik harakatining shahar rivojiga taʼsiri va maorif sohasidagi oʻzgarishlar ham yoritilgan. Manbalar asosida olib borilgan tahlillar Namangan shahrining iqtisodiy hayoti va urbanizatsiya jarayonlarini yaxshiroq anglash imkonini beradi.