TARIXNI SOXTALASHTIRISHNING TARIXIY TAFAKKURGA TAʼSIRI MASALALARI - Karimov, Yoʻldosh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada tarixni soxtalashtirishning sabab va oqibatlari, uning tarixiy tafakkurga salbiy taʼsiri masalasi muhokama qilingan. Mustamlakachilik va yakka mafkuraga asoslangan tuzum tarixni soxtalashtirish orqali jamiyatning qoʻllab-quvvatlashiga erishishni maqsad qilgani, uning ortida esa gʻarazli maqsadlar yashiringanligi haqida bahs yuritilgan. Shuningdek, tarixni soxtalashtirish ijtimoiy hayotning konstruksiyalariga yetkazadigan taʼsiri va oqibatlari izohlangan.