IJTIMOIY MUNOSABATLARDA AMORALIZM VA IMMORALIZMNI OLDINI OLISHDA MAVJUD MEʼYORLARNING AHAMIYATI - Toshpulatov, Odil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Jamiyatning axloqiy meʼyorlar asosida munosabatlarni tartiblashtirib kelmoqda. Mazkur jarayonni bir necha asrlardan buyon jamiyatning oʻzi tartiblashtirib kelmoqda. Ijtimoiy axloqiy meʼyorlarni buzish, ularni bajarmaslik atrofdagilar eʼtiroziga sabab boʻlgan. Davlat tuzilmalari paydo boʻlgandan soʻng ijtimoiy munosabatlarning bir qismi huquq normalari asosida tartiblashtirish yoʻlga qoʻyildi.