RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH MASALALARI - Tulaganov, Elmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiyaning korrupsiyaga qarshi kurash vositasi sifatida qoʻllanish xususiyatlari koʻrib chiqiladi. Zamonaviy raqamli platformalar, xalqaro va mahalliy tajriba, xususan, Oʻzbekiston tajribasi tahlil qilingan. Kontent-tahlil, taqqoslovchi va empirik yondashuv metodlaridan foydalanilgan. Elektron davlat xizmatlari, ochiq maʼlumotlar, sunʼiy intellekt va Big Data texnologiyalarini joriy etish natijalari keltirilgan. Raqamli tengsizlik, maʼlumotlar zaifligi va raqamli islohotlarning imitatsiyasi kabi muammolar aniqlangan. Raqamli texnologiyalar orqali korrupsiyaga qarshi kurash samaradorligini oshirish boʻyicha tavsiyalar berilgan. Kompleks yondashuv, institutsional mustahkamlash va fuqarolik jamiyatini jarayonga jalb etish zarurligi taʼkidlangan.