DAVLAT XARIDLARI BILAN BOGʻLIQ JINOYATLARNI FOSH ETISH USULLARI, AMALIYOTDAGI MUAMMOLAR VA TAKLIFLAR - Mamatov, Islom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada davlat xaridlari jarayonlarida sodir etiladigan jinoyatlarning turlari, ularni aniqlash va fosh etish usullari, hamda amaliyotda mavjud boʻlgan muammolar chuqur tahlil qilingan. Maqolada davlat xaridlari bilan bogʻliq jinoyatlarni oldini olish va samarali tergov qilish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan, huquqni muhofaza qiluvchi organlarning davlat xaridlari sohasidagi jinoyatlarga qarshi kurashish faoliyatini takomillashtirish masalalari koʻrib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba va zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali davlat xaridlari sohasidagi jinoyatlarni fosh etish samaradorligini oshirish yoʻllari taklif etilgan.