KONTRAFAKT MAHSULOTLAR KONTRABANDASI NATIJASIDA INTELLEKTUAL MULK HUQUQI BUZILISHINING NAZARIY-HUQUQIY JIHATLARI - Jumanazarov, Faxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Kontrafakt tovarlar bozori oʻz mazmuniga koʻra jinoiy faoliyatning tarkibiy qismi hisoblanadi, bozorning murakkab ijtimoiy-iqtisodiy hodisa ekanligi. Kontrafakt muammosi juda dolzarb, chunki nafaqat intellektual huquq egalarining manfaatlariga taʼsir qiladi, balki har qanday sohadagi isteʼmolchilarga salbiy taʼsir koʻrsatadi. Maqolada “kontrafaksiya” va intellektual mulk toʻgʻrisidagi qonunchilik tahlili berilgan, muomala sabablari tahlil qilingan. Bojxona organlari tomonidan kontrafakt mahsulotlarni aniqlash dinamikasi keltirilgan.