FANTASTIK IFODA SHAKLLARI VA UNING BADIIYATI - Mirsanova, Moxira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada fantastika haqida, oʻzbek bolalar adabiyotida fantastik tasvir haqida, uning ifoda shakllaridan simvolizm, metafora, fantastik tushlar, makon va zamon oʻzgarishi kabi tasvirlarning fantaziya rivojidagi taʼsiri xususida, istiqlol davri oʻzbek bolalar adabiyotidagi fantastika asosiga qurilgan mashhur asarlar va ularning oʻziga xos tasvir uslubi xususida soʻz yuritamiz. Shuningdek, fantastika va sarguzasht voqelikni uygʻunlashtirishda ijodkor mahorati xususida ham soʻz yuritiladi.