SAUDIYA ARABISTONI VA OʻZBEKISTON OʻRTASIDAGI IKKI TOMONLAMA HAMKORLIKNING OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI MUSTAQILLIKKA ERISHGANIDAN KEYINGI DASTLABKI QADAMLARI - Юсупов, Хуршид (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolaning maqsadi Oʻzbekiston va Saudiya Arabistoni oʻrtasidagi 1991-yil oxirida mustaqillikka erishganidan buyon oʻzaro munosabatlarning bugungi holatini koʻrib chiqish va tahlil qilishdir. Maqolada Oʻzbekiston va Saudiya Arabistoni Podshohligi oʻrtasidagi hamkorlikning dastlabki bosqichlari koʻrib chiqiladi. Oʻrganishda manbalar va rasmiy hujjatlarga asoslanib, ikki davlat oʻrtasidagi hamkorlikning huquqiy asoslarini shakllantirish, savdo-iqtisodiy va madaniy aloqalar oʻrganiladi. Tovar aylanmasi statistikasiga misollar keltiriladi.