TASAVVUFDA INSON MAʼNAVIY KAMOLOTI MASALASI - Tursunkulova, Shaxnoza; Muxtorov, Muxsin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tasavvufda insonning maʼnaviy kamoloti masalasi koʻrib chiqilgan. Tasavvuf falsafasining asosiy jihatlari, shu jumladan ruhiy amallarining shaxsning ichki rivojlanishiga va ilohiy bilimni anglashga qanday taʼsir koʻrsatishi tahlil qilinadi. Maqolada qalbni poklash, oʻzini anglash va insonning oʻz oʻrnini dunyoda topish masalalari koʻrib chiqilgan. Shuningdek, tasavvuf ma’rifatining va mutasavvif allomalarning oʻz davrida maʼnaviy yetuk shaxsni shakllantirishdagi roli va bugungi kundagi qadriyatli jihatlari haqida alohida soʻz boradi.