IJTIMOIY FALSAFADA STRATEGEMALARNING OʻRNI VA AHAMIYATI - Oʻrinboyev, Davlatjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Strategemalar tarixi va nazariyasining bugungi kundagi zamonaviy talqinida bir qancha jihatlarni tahlil qilish, Strategema tushunchasini mazmun mohiyatini falsafiy jihatdan ochib berish va uning jamiyat hayotidagi oʻrniga alohida urgʻu berilgan.Strategamalar haqida xorijiy va mahalliy olimlar fikr mulohazalari ham yoritilgan.Jamiyat taraqqiyotida strategemalar qanday ahamiyatga ega ekanligi haqida taklif, tavsiyalar va xulosalar oʻrin olgan.