ANʼANAVIY OʻQISHNING GNOSEOLOGIK JIHATLARI - Nurmatova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu ilmiy maqolada, mutolaa jarayoni uning falsafiy-gnoseologik mazmun-mohiyati hamda mutolaa jarayonida bilish qobiliyati natijasida oʻzini, oʻzligini anglashi gnoseologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shuningdek, matnni tushunish, tahlil qilish, mohiyatini anglash va maʼnosini aytib berish, umumlashtirish mutolaa matnni tushunishga qaratilgan murakkab kognitiv jarayon ekanligi asoslab berilgan.