SANʼATGA OID AFORIZMLARNING LINGVOKULTUROLOGIK TAHLILI - Kuvvatov, Raxmatulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sanʼatga oid aforizmlarning lingvokulturologik tahlili amalga oshirilgan. Aforizmlar til va madaniyat kesishgan nuqtada joylashgan boʻlib, ular xalqning estetik qarashlari, sanʼatga boʻlgan munosabati hamda milliy tafakkurining ifodasi sifatida namoyon boʻladi. Ingliz va oʻzbek tillaridagi aforizmlar misolida sanʼatning jamiyatdagi oʻrni, sanʼatkor obrazining talqini hamda tarjima jarayonidagi lingvokultural tafovutlar yoritib berilgan. Tadqiqotda aforizmlarning semantik va madaniy jihatlari tahlil qilinib, ularning xalq ongida shakllangan sanʼat tushunchasini aks ettirishi ochib beriladi.