OʻQISH KOʻNIKMALARINI OʻRGATISHNING INNOVATSION USULLARI (PRE INTERMEDIATE DARAJALAR UCHUN) - Habibullayeva, Gulsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada pre-intermediate darajadagi til oʻrganuvchilari uchun oʻqitishning turli innovatsion usullari koʻrib chiqiladi. Interaktiv oʻqish mashgʻulotlari, oʻquv doiralari, raqamli vositalardan foydalanish, topshiriqqa asoslangan taʼlim va rolli oʻyinlar kabi bir nechta interaktiv va qiziqarli strategiyalar taqdim etiladi. Maqolada oʻquvchilarning tushunish va eslab qolish qobiliyatini oshirish maqsadida ularga kontekstga asoslangan, aniq maqsadli oʻqish topshiriqlarini berish va bosqichma-bosqich qoʻllab-quvvatlash zarurligi taʼkidlanadi. Shuningdek, elektron kitoblar, audiokitoblar va oʻyinli oʻquv vositalari kabi raqamli platforma va ilovalardan foydalanish orqali oʻqishni yanada qiziqarli qilish muhokama qilinadi. Muallif anʼanaviy uslublarni zamonaviy raqamli metodlar bilan uygʻunlashtirgan holda aralash yondashuvni taklif qiladi, bu esa oʻquvchilarning turli ehtiyojlarini qondirishga xizmat qiladi.