TIBBIYOT OLIYGOHLARIDA “TIBBIY BIOLOGIYA” HAMDA “UMUMIY GENETIKA” FANLARINI OʻQITISHDA INTERFAOL METODLAR SAMARADORLIGI - Sharipova, Farida; Qoʻngʻirotova, Anorxol (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tibbiyot oliy taʼlim muassasalarida “Tibbiy biologiya” hamda “Umumiy genetika” fanlarini oʻqitishda interfaol taʼlim metodlaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Taʼlim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, xususan, interfaol usullarni qoʻllash orqali talabalarning fanga boʻlgan qiziqishini oshirish, bilimlarni mustahkamlash, tahliliy fikrlash va amaliy koʻnikmalarni shakllantirishdagi ijobiy natijalar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida anʼanaviy va interfaol oʻqitish metodlarining taqqosiy tahlili berilgan hamda interfaol yondashuvlarning ustun jihatlari ilmiy asosda bayon etilgan. Maqolada amaliy misollar asosida oʻquv jarayonini interfaol tashkil etish boʻyicha tavsiyalar ham keltirilgan.