RUS TILI DARSLARIDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA INTERAKTIV OʻQITISH USULLARI - Собирова, Гулибарно (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada rus tili darslarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishda interaktiv taʼlim usullarining samaradorligi oʻrganiladi. Interaktiv usullar, oʻquvchilarga faol ishtirok etish, oʻz fikrlarini ifodalash va muloqot qilish imkonini beradi. Maqolada tanqidiy fikrlashning taʼlimdagi ahamiyati, interaktiv usullarning nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, oʻquvchilarning faoliyati va oʻzaro munosabatlari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari interaktiv metodlarning tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi rolini aniqlashga yordam beradi. Ushbu tadqiqot, taʼlim jarayonini samaralilashtirish va oʻquvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish uchun muhim takliflar ishlab chiqishga asos boʻlib xizmat qiladi.