MUSTAQILLIK YILLARIDA TOSHGʻUZOR-BOYSUN-QUMQOʻRGʻON TEMIR YOʻLINING QURILISHI VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - Xudayberdiyev, Utkir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston mustaqillikka erishganidan soʻng amalga oshirilgan yirik infratuzilma loyihalaridan biri — Toshgʻuzor–Boysun–Qumqoʻrgʻon temir yoʻlining qurilishi va uning mintaqa taraqqiyotidagi oʻrni yoritiladi. Ushbu temir yoʻl nafaqat Surxondaryo viloyatini mamlakatning markaziy hududlari bilan bogʻlab, yuk va yoʻlovchi tashishni qulaylashtirdi, balki ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikka, yangi ish oʻrinlari yaratilishiga va hududiy integratsiyaga xizmat qildi. Maqolada loyihaning strategik ahamiyati, amalga oshirish bosqichlari hamda xalq farovonligiga taʼsiri tahlil qilinadi.