ESKI OʻZBEK TILIDA TAFʼIL QOLIPLI OʻZLASHMALAR - Yakubova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada arab tilidan oʻzbek tiliga oʻzlashgan soʻzlar orasida II bob feʼllari (faʼala vaznidagi feʼllar) va ularning hosilalaridan kelib chiqqan koʻplab soʻzlar tahlil qilingan. Shuningdek, Sharq mumtoz filologiyasi anʼanasida vajhi tasmiya istilohi, mazkur istilohning oʻzbek onomastikasi tarixidagi oʻrni xususida ayrim mulohazalar keltirilgan.