SUNʼIY INTELLEKTNING NOTOʻGʻRI XULOSALARI (GALLYUTSINATSIYALAR): MOHIYATI, SABABLARI VA HUQUQIY TARTIBGA SOLISH ZARURATI - Jabbarova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada sunʼiy intellekt tizimlarining huquqiy faoliyatdagi notoʻgʻri va mavjud boʻlmagan maʼlumotlarni, xulosalarni taqdim qilish holatlari (gallyutsinatsiyalar), ularning mohiyati va yuzaga kelish sabablari, ChatGPT kabi generativ sunʼiy intellekt vositalarining huquqiy professionallar tomonidan notoʻgʻri ishlatilishi oqibatida yuzaga kelgan real sud holatlari misolida ushbu hodisaning xavfli jihatlari va bu kabi xatoliklarni kamaytirish uchun normativ-huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish, axloqiy va meʼyoriy masʼuliyatning zarurligi tahlil qilinadi.