SUNʼIY INTELLEKT TUSHUNCHASI, TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Lutfillayev, Maxmud; Egamberdiyeva, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada sunʼiy intellekt tushunchasi va uning tarixi, rivojlanish bosqichlari, bugungi kundagi amaliy ahamiyati kabi masalalar koʻrib chiqilgan. Shuningdek sunʼiy intellektning asosiy tarkibi hisoblanmish ekspert tizimlar, DeepLearning, ChatBotlar hamda maxsus ishlab chiqilgan robot-repetitorlarning ahamiyati toʻgʻrisida soʻz yuritiladi.