TEXNOLOGIYA DARSLARINI O’TISHDA SINFDAN TASHQARI ISHLARNI TASHKIL ETISHNING AHAMIYATI - Kamalova, Dilnavoz; Amurillayeva, Munira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada texnologiya darslarini oʻtishda sinfdan tashqari ishlarni tashkil etish va ularning ahamiyati haqida fikrlar bayon etilgan. Maqolada sinfdan tashqari ishlarni qaysi turda tashkil qilishdan qatʼiy nazar, oʻqituvchi, yaʼni tashkilotchi sifatida qoʻlida hamisha mavzuga doir yetarlicha maʼlumotlar boʻlmogʻi zarurligi, shu bilan birgalikda, oʻqituvchi tadbirda qatnashadigan talaba-yoshlarning bilimli, zukko, aktyorlik qobiliyatiga ega boʻlishiga alohida eʼtibor bermogʻi lozim ekanligi aytib oʻtilgan. Oʻqituvchi sinfdan tashqari tadbirlarda turli xil qiziqarli sheʼr, maqol, intermediya va qiziqarli tajribalardan foydalansa, oʻzlari yasagan qoʻl ishlarini namoyon etsa tadbirning mazmuni yanada boyib, talaba-yoshlarning fanga boʻlgan qiziqishini keskin ortishiga sabab boʻlishi bayon etilgan.