INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA TURISTIK XIZMATLAR SOHASIDA INVESTITSION FAOLLIKNI BOSHQARISH: NAZARIYA, AMALIYOT VA XORIJIY TAJRIBA - Ollanazarov, Bekmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada innovatsion yondashuv asosida turistik xizmatlar sohasida investitsion faollikni boshqarishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Jahon miqyosidagi raqamli transformatsiya, yashil va sirkulyar turizm, kontaktsiz servislar, smart-destinatsiyalar tashabbuslarining qoʻllab-quvvatlanishi kabi global tendensiyalar sharoitida Oʻzbekiston Respublikasida turistik xizmatlar sohasida investitsion faollikni oshirish mexanizmlari oʻrganilgan. Rossiya, Yevropa Ittifoqi va Osiyo mamlakatlarining ilgʻor tajribalariga tayangan holda, qoʻshilgan qiymat zanjiri, davlat-xususiy sheriklik (DXSh), raqamlashtirish va klasterlashtirish asosida investitsion faollikni boshqarish modellarining samaradorligi asoslangan. Shuningdek, xorijiy ekspertlarning nazariy qarashlari asosida mahalliy sharoitga mos keluvchi strategik yondashuvlar taklif etilgan.