“SAGʻRI TERI TILSIMI” FALSAFIY ROMANIDA BOSH QAHRAMON TAQDIRINING BADIIY TALQINI - Abdurahmonova, Farangiz; Xudoymurodova, Xurriyat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada fransuz adabiyotining arkonlaridan biri — Onore de Balzakning dunyoga mashhur “Sagʻri teri tilsimi” falsafiy romani haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, asarning gʻoyaviy tahlili, syujet va kompozitsiyasining analizi hamda asosan obrazlarning asarda tutgan oʻrni, ayniqsa, bosh obraz Rafael de Valentinning hayoti, hissiyotlari, oʻylari, qilmishlari orqali uning xarakteristikasi va psixologiyasi eng asosiysi, asarning bosh gʻoyasi ochib beriladi. Mazkur tadqiqotning asosiy maqsadi ushbu durdona asarning asosini oʻquvchilarga yetkazish va adabiyotshunoslik sohasiga oz boʻlsa-da hissa qoʻshishdir.