ISLOM MOLIYASI VA ANʼANAVIY MOLIYA ASOSLARINI TASHKIL ETUVCHI TAMOYILLARINING FUNDAMENTAL FARQLARI VA TAHLILI. ISLOM BANKLARI VA ANʼANAVIY BANKLAR MISOLIDA - Mamatmurodov, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Islomiy moliya dunyo boʻylab xalqaro moliya sohasida oʻsishni boshladi. Oxirgi paytlarda islomiy moliya yiliga qariyb 20 foiz oʻsdi. Bu uning mustahkamligi va keng jozibadorligini koʻrsatadi. Nazariy jihatdan islomiy Moliya tavakkalchilikni taqsimlashga urgʻu bergani, haddan tashqari tavakkalchilikni cheklagani uchun tashqi taʼsirlarga chidamli. Islom banklarining barqarorligi haqida empirik dalillar hozirgacha toʻliq tadqiq qilinmagan. Garchi bu banklar anʼanaviy banklar kabi xavf-xatarlarga duch kelsa-da, ular oʻziga xos xavflarga duchor boʻladi, bu esa joriy risklarni boshqarishni moslashtirishni talab qiladi.