ICHKI ISHLAR ORGANLARIDA KADRLAR BILAN ISHLASH HUQUQIY ASOSLARINING NAZARIY JIHATLARI - Yarlakabov, Sherali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlarida kadrlar bilan ishlash jarayonining huquqiy asoslari va ularning nazariy jihatlari tahlil qilinadi. Xususan, kadrlar siyosati amalga oshirilishida mavjud qonunchilik meʼyorlari, ularning amaliyotdagi oʻrni va taʼsiri koʻrib chiqiladi. Shuningdek, kadrlar bilan ishlash samaradorligini oshirishda huquqiy mexanizmlarning ahamiyati, malakasi yuqori va vatanparvar xodimlarni tanlab olish, joylashtirish hamda ularni ragʻbatlantirish kabi masalalar nazariy nuqtai nazardan yoritiladi. Mazkur tadqiqot ichki ishlar organlarining kadrlar siyosati samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqishga xizmat qiladi.