OʻSMIRLARNI XULQ-ATVORIDAGI MUAMMOLARNI HAL QILISH - Sattarov, Fozil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Oʻsmirlar xulq-atvorida gedonizm fenomenining xususiyati ularning xarakterida faqat nimalardandir lazzatlanish, qoniqish va ruhiy iztiroblar har qanday yoʻllar bilan holi boʻlishga intilish hatti-harakatlarining ustivorligidir. Oʻsmirlarda vujudga kelgan salbiy hatti-harakatlar, axloqiy motivlardagi oʻzgarishlar jamiyat ijtimoiy-ma’naviy eng zarur va muhim qadriyatlarga nisbatan salbiy munosabatlarning vujudga kelishida ifodalanmoqda.