QISHLOQ XOʻJALIGI SOHASIGA IXTISOSLASHGAN XOʻJALIK VA KORXONALAR FAOLIYATIDA ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI MODELLASHTIRISH - Xasanova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada «Akmurxol-Boysun» korxonasi misolida qishloq xoʻjaligi sohasiga ixtisoslashgan xoʻjalik va korxonalar faoliyatida iqtisodiy va matematik modellardan foydalanish imkoniyati koʻrib chiqilgan. Shuningdek, «Akmurxol-Boysun» korxonasining mavjud ekin maydonlarini optimallashtirish modeli ishlab chiqilgan.